Jamieho hustá kuřecí polévka s kukuřicí
Přidáno: 15. 3. 2017 20:57:27 Počet shlédnutí: 5446
15 Březen 2017
Jsem člověk, který vyrostl na vývarech.. Ať už je hovězí, který je prostě nejlepší nebo kuřecí, hezky doplněné domácími nudličkami, petrželkou a mrkvičkou..no pořádně silné a horké..tak to má být. Ale ráda udělám změnu a pokud mám zrovna vývar k dispozici, mojí volbou může být sytější polévka, která může sloužit i jako hlavní chod, jelikož je vydatná a plná surovin.
Tato polévka je malinko netradiční, ale přesto velmi zajímavá, lehká a stále z kategorie „rychlá". Navíc koukněte, čím ji zdobíme..Bude to variace mnoha úžasných chutí.
Dnes mám pro Vás tip na kuřecí polévku s kukuřicí, kterou Jamie popisuje ve své knize Vařte chytře jako Jamie.
Fantazii se meze nekladou, takže věřím, že si ji doladíme k dokonalosti.
Na hustou kuřecí polévku budeme potřebovat:
- kuřecí maso z vývaru (200 g)
- vývar
- cibule – 1 ks
- mrkev – 2 ks
- brambora – 1 ks
- plátky slaniny
- mražená kukuřice – 350 g
- smetana – 100 ml
- nalámané macesy (krekry)
- petrželka
Pokud ještě nemáme vývar hotový, připravíme si ho z kuřecího masa a kostí, včetně kořenové zeleniny. Já už jsem vývar měla a proto si rovnou popíšeme postup přípravy husté polévky.
Nejdříve si očistíme zeleninu, ze které vytvoříme kostičky (cca 1 cm). Nakrájíme slaninu, orestujeme ji v hrnci, ve kterém budeme polévku vařit a až bude křupavá, dáme ji okapat stranou.
Do stejného hrnce, kde se pražila slanina a zůstala tam z ní šťáva, přidáme cibuli, mrkev, brambor a chvíli restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Těsně před dovařením přidáme mraženou kukuřicí a kuřecí maso.
Chvíli povaříme a poté polévku rozmixujeme tak, aby v ní zůstala i část surovin. Nechceme ji vyloženě krémovou, ale spíš hrubší konzistence. Polévku odstavíme, vmícháme smetanu na zjemnněí a dochutíme solí, pepřem.
Při servírování na polévku nasypeme nalámané krekry, dozlatova osmaženou slaninu a petrželku.
Tipy pro labužníky:
- Do polévky můžete použít i jinou zeleninu, klidně i tu, co se dává do vývaru. Záleží na Vaší chuti.
- Polévka bude ze začátku sladká, jelikož se do ní dává hodně kukuřice a mrkve, takže nakonec dobře dochuťte.
- Slaniny si připravte i více, chutná tam výborně! Navíc krásně doplňuje nasládlou chuť kukuřice.
- Krekry k polévce přikusujte nebo si je tam nalámejte. Nejlepší je varianta obojího.
- V receptu Jamie uvádí kolem 200 g masa, stačí i méně. Mně stačilo obrat kuřecí skelet.
Přejeme dobrou chuť a věříme, že hustá kuřecí polévka s kukuřicí u Vás zaboduje!
Autor článku: Klára Čurdová, 3/2017
Blogerka Klára s námi spolupracuje od začátku roku 2016. Jsme rádi, že jsme jí objevili! Pro Kláru je vaření velkým koníčkem, ráda se nechává inspirovat jejím i naším oblíbencem Jamie Oliverem a navíc ještě ráda fotí. To vše jsme spojili a tím vznikají naše články na blogu, recepty a návody, jak jídlo uvařit, vylepšit nebo jaké ingredience čím nahradit. Věříme, že se Vám Kláry články a recepty budou líbit a budou i tak Vaší inspirací a pomocníkem pro recepty od Jamie Olivera.